oturma izni nasıl alınır

Oturma izni hakkında bilgisi olan insanlık adına cevaplasın. Oturma izni almak zormudur nasıl alabiliriz.

“oturma izni nasıl alınır” için bir yorum

  1. ürkiye’de yaşayacak/çalışacak tüm yabancı uyruklular, ülkeye giriş yaptıkları tarihten itibaren bir ay içinde ve işe başlamadan ikamet izni almakla yükümlüdürler.

    Başvuru sahibi, Türkiye’de uzun süreli ikamet edebilmek için aşağıdaki belgeleri ilgili Emniyet Müdürlüğü’ne teslim etmelidir:

    * 4 adet vesikalık fotoğraf
    * Pasaport
    * Pasaportta başvuru sahibinin fotoğrafını taşıyan sayfa, son girişi gösterir damganın yer aldığı sayfa ve pasaportun geçerli olduğu tarihleri gösterir sayfanın fotokopileri
    * Her ay için 300 ABD doları tutarında bir harcamayı karşılayacak tasarruf hesabını gösterir bankadan alınma belge veya döviz bozdurma makbuzu

    Çalışma amaçlı ikamet izni başvurusunda aşağıdaki belgeler aranır:

    * 4 adet vesikalık fotoğraf
    * Pasaport
    * Pasaportta başvuru sahibinin fotoğrafını taşıyan sayfa, son girişi gösterir damganın yer aldığı sayfa ve pasaportun geçerli olduğu tarihleri gösterir sayfanın fotokopileri
    * Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan alınma onay mektubunun orijinali ve bir nüshası
    * Şirketin imza sirküleri fotokopisi
    * Şirketin güncel ticari faaliyet belgesinin fotokopisi
    * Şirketin vergi levhası fotokopisi
    * Ticaret Sicil Gazetesi’nin şirketin sicilini gösterir fotokopisi

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir